La marxa popular del Segrià arriba a la seva novena edició. Es tracta d'una marxa no competitiva per a corredors i caminants que vulguin descobrir un entorn ple d’encant.

Inscripcions obertes.
 

Formulari d'inscripció »

Informació

9a Marxa Popular del Segrià, 2 d’abril de 2017

Presentació

La Marxa popular del Segrià és una activitat no competitiva que celebrarà la 9a edició el proper diumenge 2 d’abril de 2017 organitzada per Km0 Ponent, al costat dels Ajuntaments de Lleida, Albatàrrec i Alfés, que respon al següents objectius:

A. Promoure la pràctica saludable de l’esport.

 • 1. Incentivar uns hàbits de vida saludables.
 • 2. Conscienciar de la necessitat del respecte i cura del propi cos.

B. Afavorir el coneixement i respecte de l’entorn i de la pròpia història.

 • 1. Destacar el valor ecològic dels espais que rodegen Lleida i la necessitat de preservar-los.
 • 2. Donar valor al territori en relació a les persones i a la seva història.
 • 3. Conscienciar del valor dels productes propis i propers.

marxa04p

Participants

La marxa és oberta a tothom, cadascú la pot fer al seu ritme i per això reuneix cada any milers de participants (més de 3000 al 2016) tant CAMINANTS com ATLETES i de pràcticament totes les edats. Està pensada per fer entre familiars i amics.

Recorreguts (Novetats importants)

És la novetat més important d’enguany. Ens demanàveu una mica de renovació sense perdre l’essència, una marxa més tranquil·la amb menys trams de coincidència entre els circuits. Heus ací la proposta.

Calàndria (11 km) Lleida – Albatàrrec – Lleida
Ganga (21 km) Lleida – Albatàrrec – Timoneda d’Alfés – Tossals de Pedrós – Lleida
Xurra (35 km) Lleida – Albatàrrec – Timoneda d’Alfés – Alfés – Tossals de Pedrós – Lleida

Hem reduït la ruta més curta per fer-la més a mida d’aquells que només volen fer un petit tast de marxa, una dada molt important: Més de la meitat dels que vau fer la Calàndria 2016 (tenia 14 km) vau dir a l’enquesta que potser hauríeu d’haver escollit la mitjana, la Ganga, és l’any de fer-ho.

La Ganga té 21 km, pràcticament com sempre, incorpora trams que no heu fet mai i que us encantaran.

La Xurra és nova, hem cregut oportú deixar descansar el Xamerlic. Té tota la màgia de la Ganga i hi afegeix un component històric molt important, podreu visitar un polvorí de la guerra Civil que us sorprendrà, resseguireu el riu Set i el creuareu per arribar-vos al poble d’Alfés, on esmorzareu a l’ombra de l’Ermita de Sant Salvador amb unes vistes impressionants.

Teniu tres distàncies, escolliu la que millor s’escaigui a les vostres condicions, cap recorregut presenta cap dificultat destacable. Al Tossal només hi podran pujar les rutes de la Ganga i Xurra, si no hi voleu pujar el podreu vorejar.
És molt important que respecteu la ruta a la qual us heu inscrit.

 

 

+ informació dels recorreguts »

 

marxa01p

Lloc de sortida

La sortida, com l’any passat, serà al pati del Campus de la Universitat de Lleida, al carrer Pere de Cabrera.

Horaris de sortida

La sortida serà lliure per fer una marxa més fluïda però dins un horari concret, i caldrà haver recollit abans l’acreditació.

 • Xurra (35 km): de les 7:30 h a les 7:45 h (Atenció: tall a les 9:30 h  al km 8; 10.00 h al km 10 i a les 11:00 h al km 15. Importantíssim que en aquesta ruta sortiu el més aviat possible)
 • Ganga (22 km): de les 7:30 h a les 9:00 h
 • Calàndria (11 km): de les 8:00 h a 9:00 h (No sortiu abans, perill!)

Si un participant de la ruta curta surt abans de l’hora prevista, no trobarà ni el primer control muntat ni les interseccions de carretera vigilades i es trobarà participants que encara surten al darrer tram. Així mateix, a les 9:30 h els participants de la ruta de 35 km que no hagin passat pel km 8 seran redirigits al circuit de 21 km. Importantíssim que els que feu 35 km sortiu a les 7:30 h.

 

marxa03p

Horari de tancament:

L’activitat es donarà per finalitzada a les 15.00 h

Inscripcions i preus (Novetats):

Ens trobem davant d’un esdeveniment molt gran, és difícil per nosaltres gestionar inscripcions la darrera setmana. Només mantindrem el preus de l’any passat fins dimarts abans de la marxa. Es faran a partir del 21 de febrer on-line i 02 de març presencials i es tancaran el dimarts 28 de març presencials i dijous 30 de març i no hi haurà inscripcions el mateix dia.

L’organització podrà excepcionalment tancar inscripcions abans del període indicat si es superessin els límits següents:

 • Calàndria 1500 participants
 • Ganga 2000 participants
 • Xamerlic 600 participants

Per tal d’anticipar el màxim les inscripcions s’estableixen els dos següents trams:

Del 15 de febrer al dimarts 28 de març (un 50 % de l’any passat es van fer en aquest període):

 • Calàndria 8 €
 • Ganga 10 €
 • Xurra  13 €
 • Nascuts 2005 i posteriors 7 €

Es mantenen els preus de l’any passat.

Del dimecres 29 al dijous 30 de març: (si queden inscripcions disponibles)

 • Calàndria 10 €
 • Ganga 12 €
 • Xurra  15 €
 • Nascuts 2005 i posteriors 7 €

Trobareu els procediment d’inscripció a la pestanya de la web corresponent o fent clic aquí »

 

 

 

 

Recollida d’acreditacions

De la mateixa manera que hem fet aquests darrers anys, el dissabte dia 2 podeu recollir un braçalet acreditatiu per poder participar en la marxa, aquest any serem a Campus de Cappont de la Universitat de Lleida, de les 11 h a les 19 h. Serà possible també fer-ho el  mateix diumenge a partir de les 7.00 del matí.

És importantíssim que respecteu la ruta a la qual us heu inscrit per respecte a companys que es podrien quedar sense avituallament, les acreditacions seran de diferent color. En diferents punts us demanareu que ensenyeu la polsera, porteu-la visible.

Per tal de minimitzar els residus generats, enguany no donarem vas com hem fet sempre. Trobarem com sempre les garrafes amb aixeta i us demanem que qui ho necessiti porti una ampolleta, un vas d’altres anys, etc. Trobareu també sillons de Verdú a cada control.

 

Avituallaments

En trobareu de sòlids i líquids en diferent nombre en funció del recorregut, hem intentat ser el màxim d’empàtics.
Per respecte als companys que van darrera vostre agafeu només una porció del que us oferim. Així mateix, si aneu acompanyats d’algú sense inscripció, demaneu-li no agafi el que altres han pagat.
Per tal de minimitzar els residus generats, enguany no donarem vas com hem fet sempre. Trobarem com sempre les garrafes amb aixeta i us demanem que qui ho necessiti porti una ampolleta, un vas d’altres anys, etc. Trobareu també sillons de Verdú a cada control.
Som els impulsors del projecte Marxa.cat, el circuit de marxes populars saludables,  fidels als nostres principis, continuem reduint la presència de sucres, i trobareu productes de proximitat, també d’ecològics, més saludables.
Entenem i respectem la diversitat quant a l’alimentació, per això a trobareu als avituallaments una opció sense càrnics ni lactis.

Al formulari hi ha diferents opcions d’esmorzar a l’arribada, és una dada purament estadística per nosaltres, en cap cas garanteix la reserva.

 

+ informació dels avituallaments »

 

marxa05p

Obsequis

Sabem de les virtuts de la mel, que ens acosta la dolçor i ens allunya dels sucres refinats, i ens lliga amb terra i les flors que veureu, per això la trobareu com a obsequi. Mel Alemany fa costat a aquesta Marxa, ara com mai, i així com des del primer dia.

Patrocinis

Som conscients del significat dels patrocinis, i busquem i acceptem aquells en què ens sentim còmodes i que no contradiguin els nostres principis.

Col·laboracions

Duem la iniciativa Km0 Ponent, ens hi ajuden els Castellers de Lleida des del primer dia, també els amics de Trenca amb qui compartim la protecció per territori i Aspros amb qui compartim la constància i finalment el món educatiu amb qui compartim la mirada de futur i les ganes de canviar-ho tot.

Respecte i prohibicions

Demanem respecte cap als altres participants i voluntaris, no tolereu cap bicicleta al circuit; respecte cap a l’entorn –gossos lligats, minimitzem residus, no agafem cap flor ni branca– , respecte pel trànsit que resta obert en alguns trams i respecte per un mateix, gaudiu-la al màxim.

 

marxa02p

Dret a la imatge

Els inscrits cedeixen de manera expressa a l’organització, i sense límit temporal, el dret a reproduir la seva imatge en qualsevol tipus de reportatge o foto. Les dades de cada participant seran incorporades a un fitxer de l’Associació km0 Ponent creat amb finalitats d’organització d’activitats esportives i/o de lleure i enviament d’informació. Els inscrits a la prova apareixeran en un llistat que es farà públic. En omplir el formulari de la inscripció entenem que us considereu suficientment informats d’aquest tractament i que accepteu aquestes condicions. En qualsevol moment podeu exercir els vostres drets d’accés, rectificació, oposició i cancel•lació, tot adreçant-vos a l’organització de la prova: a l’adreça electrònica km0@km0.cat

 


 

Tramitar la inscripció d’aquesta marxa implica la total acceptació d’aquest reglament. Qualsevol cas que es presenti no previst en aquest reglament serà resolt pel comitè organitzador.

 

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar