Fa 11 anys de la primera Marxa Popular del Segrià, milers de persones de totes les edats l’heu compartida amb familiars i amics, altres n’heu sentit a parlar, i molts d’altres la coneixereu aviat. Una edició, que volem compartir i gaudir amb vosaltres.

Us proposem dues rutes, la Calàndria us portarà fins als peus del Tossal de Pedrós, 14 km d’encant. La Ganga amb 23 km, a més, us ensenyarà que hi ha diferents maneres d’arribar a la Timoneda, també de mirar-la.

Com fa onze anys, la mateixa idea de marxa. Marxa saludable i sostenible, per fer-la caminant o corrent, de ritme lliure, pensada per compartir i plena de valors.

Objectius

La Marxa popular és la manera més adient que hem pensat per tal de:

Promoure la pràctica saludable de l’esport.
 1. Incentivar uns hàbits de vida saludables.
 2. Conscienciar de la necessitat del respecte i cura del propi cos.

 

Afavorir el coneixement i respecte de l’entorn i de la pròpia història.
 1. Destacar el valor ecològic dels espais que rodegen Lleida i la necessitat de preservar-los.
 2. Donar valor al territori en relació a les persones i a la seva història.
 3. Conscienciar del valor dels productes propis i propers.

Participants

La marxa és oberta a tothom, de ritme lliure, i per això reuneix cada any milers de participants (més de 3000 al 2016) tant CAMINANTS com ATLETES i de pràcticament totes les edats. Marxa tranquil·la, per la sortida oberta durant una hora, per viure-la intensament entre amics i familiars.

Informació

Recorreguts

Dues rutes amb opció de pujar dalt del Tossal de Pedrós. Cap dels dos recorreguts presenta una dificultat especial més enllà del tram del Tossal on hi ha un pas alternatiu, el podreu vorejar.

Recorreguts pensats per gaudir-los, per això fem una sortida oberta durant una hora , de 8 a 9 h,  així la densitat de participants és inferior al de marxes de 200 participants.

Són recorreguts en un entorn proper de gran valor ecològic, per això estem compromesos amb la idea de minimització de l’impacte i residus.

Calàndria (14 km): Lleida – Tossal de Pedrós – Albatàrrec – Lleida.

Podeu veure el recorregut Calàndria fent clic aquí »

Ganga (23 km): Lleida – Timoneda d’Alfés – Tossal de Pedrós – Albatàrrec – Lleida.

Podeu veure el recorregut Ganga fent clic aquí »

Teniu dues distàncies, escolliu la que millor s’escaigui a les vostres condicions, cap recorregut presenta cap dificultat destacable. 
És molt important que respecteu la ruta a la qual us heu inscrit.

Ubicació i horaris

Lloc de sortida
La sortida, com l’any passat, serà al pati del Campus de la Universitat de Lleida, a Cappont, al carrer Pere de Cabrera.
 
Horaris de sortida
La sortida serà lliure per fer una marxa més fluïda però dins un horari concret, de les 8.00 h a 9.00 h, i caldrà haver recollit abans l’acreditació.
 
Horari de tancament:
L’activitat es donarà per finalitzada a les 14.00 h

 

Avituallaments

Calàndria
Km 6 (Pau) Coca d’espelta i xocolata negra, aigua
Km 7,2 (Tossal) Aigua + suc amb porró
Km 10 (Albatàrrec) Poma i aigua
Km 14 (Arribada) Coca de recapte, suc, aigua

Ganga
Km 6,5 (Vies) Fruita (taronja, plàtan) i aigua
Km 13 (Timoneda) Coca d’espelta i xocolata negra, aigua
KM 16 (PEU TOSSAL) Aigua + suc amb porró
Km 18.8 (Albatàrrec) Poma
Km 23.3 (ARRIBADA) Coca de recapte, suc, aigua

Això és que trobareu als diferents controls,  valoreu si s’ajusten a les vostres necessitats i gustos, i no dubteu en complementar-ho.  És molt important cuidar l’alimentació i hidratació abans, durant i després de la marxa.

Els celíacs trobareu aquesta opció al formulari d’inscripció.

Per respecte als companys que van darrera vostre agafeu només una porció del que us oferim. Així mateix, si aneu acompanyats d’algú sense inscripció, demaneu-li no agafi el que altres han pagat.

Per tal de minimitzar els residus generats, enguany tampoc no donarem vas. Trobarem com sempre les garrafes amb aixeta i us demanem que qui ho necessiti porti una ampolleta, un vas d’altres anys, etc. Trobareu també sillons de Verdú a cada control.

Som els impulsors del projecte Marxa.cat, el circuit de marxes populars saludables,  fidels als nostres principis, continuem reduint la presència de sucres, i trobareu productes de proximitat, també d’ecològics, més saludables.

Entenem i respectem la diversitat quant a l’alimentació, per això a trobareu als avituallaments una opció sense càrnics ni lactis.

Al formulari hi ha diferents opcions d’esmorzar a l’arribada, és una dada purament estadística per nosaltres, en cap cas garanteix la reserva.

 

marxa05p

Guardar

Guardar

Guardar

Inscripcions i acreditacions

Inscripcions i preus (Novetats):

Ens trobem davant d’un esdeveniment molt gran, us demanem de fer la inscripció el més aviat possible. No hi haurà inscripcions el mateix dia.

 • Calàndria 10 €
 • Ganga 10 €
 • Nascuts 2007 i posteriors 7 €

Per formalitzar la vostra inscripció feu clic aquí »
 

Inscripcions presencials

Si ho preferiu a partir del 12 de març i fins dijous 4 d’abril, podeu fer la vostra inscripció de manera presencial a  

Botigues FOTO LLUM:

 • Av. Alcalde Porqueres, 32 (Clot de les Granotes)
 • Av. d’Artesa, 13 (La Bordeta)
 • C. Magdalena, 13 (Eix comercial)
 • C. d’Arbeca, 2, Mollerussa

Ajuntament d’Albatàrrec

Ajuntament d’Alfés

Botiga Ara Proximitat (Rovira Roure, 24. Lleida)

Recollida d’acreditacions

Us aconsellem a la gent de Lleida i proximitats de recollir l’acreditació el dissabte d’11 h a 19.30 h (edifici polivalent, Campus de Cappont de la UdL), estem davant d’un esdeveniment molt gran. Diumenge també ho podreu fer a partir de les 7 h del matí (zona de sortida, Campus de Cappont de la UdL). Us donaran una polsera de diferent color segons la ruta escollida.

Reglament

 • Per respecte, empatia i solidaritat, per participar a la marxa haureu d’estar inscrits.
 • La marxa no té caràcter competitiu i és oberta a tothom.
 • Prèviament a la marxa, haureu d’haver recollit l’acreditació el dissabte d’11 h a 19.30 h o diumenge també a partir de les 7 h del matí.
 • Els participants es comprometen a comportar-se de manera cívica respecte els participants i entorn.
 • Només podeu participar a la marxa amb gos si va adequadament lligat i de manera que no comporti cap perill pels altres participants i l’entorn, us recordem que és època de nidació i passem per espais molt delicats.
 • Hora d’inici de la marxa serà a les 8:00h i romandrà oberta fins a les 9:00h. El control d’arribada es tancarà a les 14:00 h.
 • La sortida i arribada serà al pati del Campus de la Universitat de Lleida, a Cappont, al carrer Pere de Cabrera.
 • La inscripció anticipada té un cost de 10 € o 7 € pels nascuts el 2007 i posteriors. Les inscripcions es tancaran divendres 5 d’abril , l’organització podrà tancar amb anterioritat si s’assoleixen els 2500 inscrits.
 • El mateix dia de la MARXA no s’acceptaran inscripcions.
 • Hi haurà dos recorreguts, coincidents els 6 primers quilòmetres, Calàndria tindrà 14 km i la Ganga 23 km aproximadament. (aproximadament).
 •  Hi haurà diversos avituallaments, cada 6 km aproximadament.  
 • L’organitzador declina tota responsabilitat davant d’accidents físics i/o materials que el participant pugui patir o provocar.
 • El recorregut romandrà obert a la circulació de vehicles.
 • L’Organització es reserva el dret de modificar l’itinerari, els horaris, la durada, etc.
 • L’Organització en cap cas retornarà, totalment o parcialment, els diners de la inscripció, sigui quin sigui el motiu de la cancel·lació.
 • En cas de suspensió de la marxa per causes majors, no retornarem els diners de la inscripció.
 • Dret a la imatge: Els inscrits cedeixen de manera expressa a l’organització, i sense límit temporal, el dret a reproduir la seva imatge en qualsevol tipus de reportatge o foto.
 • Les dades de cada participant seran incorporades a un Tractament de Km0 Ponent creat amb finalitats d’organització d’activitats esportives i/o de lleure i enviament d’informació.
 • En omplir el formulari de la inscripció entenem que us considereu suficientment informats d’aquest tractament i que accepteu aquestes condicions. En qualsevol moment podeu exercir els vostres drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat de les seves dades i a la limitació o oposició del seu tractament, dirigint-se a nostre correu electrònic km0@km0.cat, havent-se d’identificar degudament i sol·licitar clarament el dret a exercir.
 • Tramitar la inscripció d’aquesta marxa implica la total acceptació d’aquest reglament.

Organitza:

Amb el suport de: 

Col·labora: